FB cover
Megújulunk: MERKAZ - Héber és Izraeli Kulturális Központ néven, friss arculattal folytatjuk!

Az IKI megújult!

Mától MERKAZ - Héber és Izraeli Kulturális Központ néven, friss arculattal folytatjuk! Az új külső a belső átalakulásokat is tükrözi, hiszen a héberül ’központot’ jelentő szó tartalma mellett azt is bővítjük, hogy mi mindenre terjed ki az intézményünk falai között folyó munka.

Milyen új elemekkel gyarapodtunk a szervezeti átalakulás hatására?

A kulturális fókusz változatlanul megmarad, emellett további funkciókkal érjük el azt, hogy valódi héber és izraeli régiós központtá váljunk:

  1. Egyesülünk a nyelvi intézettel. Az megújuló, az OR-ZSE szakmai irányításával vezetett oktatási centrumunk a hagyományos, mindenki számára elérhető kurzuskínálat mellett ellátja majd a teljes térség hébertanár-továbbképzését. Új oktatási programjaink során nemcsak Izraelt hozzuk közel a régió tanáraihoz, hanem őket is egymáshoz.

  2. Jövő évi programjaink igazán nagyszabású köntösbe kerülnek, hiszen a 2023-ban a gyémántjubileumára készülő Izrael Állam apropóján dedikált ismeretterjesztő sorozatokat tervezünk – óvodától az egyetemig.

  3. Az utóbbi időszak nemzetközi tapasztalatait beépítve még nagyobb fokozatra kapcsol az alija ügyintézés: intézményünk mostantól régiós Alija Központként üzemel, ahol továbbra is megtalálható minden ügyintézéssel kapcsolatos információ, edukáció és támogatás az Izraelbe költözés iránt érdeklődők számára.

  4. A térség fiataljai sem maradnak lehetőség nélkül, hiszen erősödik a MASA is. A kifejezetten 18-30 éves, a diaszpóra területén élő fiatalok tanulmányait és szakmai tapasztalatait támogatva a térség MASA programjának koordinációját látja el Budapestről a székházunkban lévő központ.

  5. Rövid távú izraeli lehetőségeink közül továbbra is megtaláljátok a Taglittal kapcsolatos összes információt, aki pedig a nemzetközi hálózat vérkeringésébe kapcsolódna be jobban, a Partnership Together (P2G) kínálatát pásztázhatja.

Változatlanul változatos közösségi programokkal bázist biztosítunk a Budapestre látogató és az itt élő izraeli és zsidó kultúra iránt érdeklődők számára, nemzeti és vallási hovatartozástól függetlenül – 0-tól egészen 120 éves korig.

Az új MERKAZ-zal célunk, hogy találkozási ponttá váljunk a tanárokon túl a térség fiatal zsidó vezetői számára is – legyen szó az üzleti szektorról vagy vallási közösségekről. A megőrzésre méltó régi értékeink és a növekedést lehetővé tevő új funkcióink mellett egy dolog biztosan nem változott: immár a MERKAZ – Héber és Izraeli Kulturális Központ nevet viselve továbbra is az a legfőbb célunk, hogy megmutassuk, őrizzük és együtt ünnepeljük Izrael sokszínűségét.