priscilla-du-preez-nF8xhLMmg0c-unsplash
Oktatóink

Esther Adam

Hello! Esther vagyok, Jeruzsálemben születtem és nőttem fel, a tanulmányait is ott végeztem, kitűnő eredménnyel. Gyerekkorom óta tanulok klasszikus zenét és ének előadó-művészetet, mára ez lett az hivatásom. Az egyetemi diplomáimat operaénekes és énektanár szakon szereztem. Mesterképzésemet az ELTE bibliatudomány szakán végeztem el. 7 éve tanítok az IKI-ben, a héber mellett a magyar nyelvet is anyanyelvi szinten beszélem. Fordítok, lektorálok és könyveket is szerkesztek a tanítás és a művészi tevékenység mellett. Miért szeretek itt héber nyelvet tanítani? A tanítás az Intézetben nagy örömmel tölt el és a héber oktatása által úgy érzem, hogy közel vagyok a szülőföldemhez. Boldogan osztom meg a kíváncsi és lelkes tanítványaimmal a héber nyelv szépségét. Az Intézetben az elmúlt 7 év alatt több mint 200 tanítványom volt, és mindig boldoggá tesz, amikor látom a diákok fejlődését és a megszerzett tudás örömét.

Darya Agapitov

Shalom! Darya vagyok, Moszkvában születtem és nőttem fel. Ott dolgoztam a turizmusban és a filmgyártásban is. 25 évesen szerettem bele Izraelbe, így azonnal oda is költöztem. Mindent magamba szívtam, amit csak lehetett, így mélyen elmerültem a kultúrában. Leginkább gyerekekkel dolgoztam akkoriban, és ez nagy örömömre szolgált! Itt találtam rá kedvenc szabadidős tevékenységemre, a légi akrobatikára. Évek óta tanítok héberül. Az oktatás az, ami boldoggá tesz: bevezetni a tanítványaimat a héber nyelv rejtelmeibe és szépségébe: egyfajta ajándék számomra. Amíg azaz otthonomtól távol vagyok, a héber nyelv tanítása is egyik eszköze annak, hogy kapcsolatban maradjak azzal, amit szeretek.

Dr. Vered Glickman

Helló! Vered vagyok, Izraelben születtem és nőttem fel. Filozófiai doktorátusomat a Tel-Aviv Egyetemen írtam, és tanítottam a Tel-Aviv Egyetemen és a Haifa Egyetemen egyaránt. Budapestre költözésem után a héber mint idegen nyelv oktatásával és az izraeli kulturális programok szervezésével foglalkoztam. A MERKAZ - Héber és Izraeli Kulturális Központ korábbi igazgatói pozíciója utána Héber Nyelvi Központ vezetését vettem át, melynek egyik vezető tanára is vagyok, és töretlen lelkesedéssel osztom meg tudásomat és szenvedélyemet a héber nyelvről.

Elad Merose

Helló! Elad vagyok, Izraelben születtem és nőttem fel. A Semmelweis Egyetem 4. éves orvostanhallgatója vagyok, és már 2 éve tanítok héber nyelvet az MERKAZ-ban. Nagy utazónak tartom magamat, szabadidőmben pedig nagyon szeretek zenét hallgatni, illetve sokat gitározom is.

Daniel Ziss

Helló, Daniel Ziss vagyok, Jaffában születtem és nőttem fel. Ezt követően építészetet tanultam Haifán és Prágában. Számos építészeti és dizájn projektben vettem részt Csehországban, Németországban, Izraelben és Olaszországban is. Mindemellett Építészetet és Építészettörténetet is tanítottam különböző felsőoktatási intézményekben (Cseh Műszaki Egyetem, prágai Képzőművészeti Akadémia, Károly Egyetem, Bölcsészettudományi Kar). Bátran kijelenthetem, hogy a különböző országokban, különböző kultúrákban való tanítás a szenvedélyem. 1999-ben végeztem el a héber nyelvi oktató kurzust a JAFI keretein belül, Jeruzsálemben, de 1991 óta tanítom a nyelvet különböző intézményekben (prágai Lauder Iskola; JAFI Ulpan; West Bohemian University, Pilsen; Közel-Kelet Tanulmányok Intézete a Károly Egyetemen). Továbbá jelenleg az SVPS Projektet vezetem (Az észak-szaharai földépítészeti zsinagógák és mellahok dokumentálása és tipológiája – Károly Egyetem, Prága, Cseh Műszaki Egyetem, ICOMOS és több szervezet együttműködésében).