VAN KIÚT Nádas Eszti kiállításmegnyitó

Egy válási folyamat közben hogyan definiálja újra magát a művész,a magánember, a nő és az anya? Hogyan segít az alkotási folyamat megérteni a művész saját belső működését?  Mi történik akkor, amikor valaki elkezd újra igazán létezni…

Levegőhöz jut mint művész és magára talál, mint nő. Ennek a történetnek egy-egy pillanatát látjuk a vásznon; hullámvölgyekkel, újrakezdésekkel és nagy felismerésekkel teli érzelmeket. A festőművész őszintén vall arról az állapotról, amikor a régi minták elnyomják benne a önálló tudatos nőt, amikor saját, szeretett gyermekei falják fel a benne élő művészt. Sokunknak ismerős élethelyzet, de van-e belőle kiút?  Merünk-e róluk beszélni?  Eszti képekben mutatja meg ezen érzések árnyalatait.

A képzőművészeti egyetemen, számos hazai és külföldi kiállításon, egy meghatározó magánéleti változáson túl Eszti tovább alkot és új művészi korszakának első önálló kiállítását láthatjuk az IKI-ben.

A kiállítást megnyitja: Ledniczky Lívia, az IKI programigazgatója

A megnyitó után a művész személyes tárlatvezetést tart, a program alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk kreatív foglalkozással.